Gardenart

Home / Gardenart

Om Gardenart

 

Våra trädgårdsmöbler har gjort sitt segertåg över världen och det är många som har fått intrycket att vi ingår i en stor europeisk koncern med allt vad det innebär, men sanningen är att Gardenart leds av två eldsjälar från huvudkontoret i Guangzhou i Kina.

Gardenarts två grundare är i dag bekanta ansikten i branschen, inte minst från vår alltid välbesökta monter på Spoga, den stora årliga mässan för uteliv i Köln.

I en flod av massproduktion från Kina har Gardenart från starten gått sin egen väg med en filosofi som ligger nära den västerländska, både när det gäller formgivning och affärsmannaskap. I kombination med de fördelar som produktionen i Kina erbjuder kan resultatet inte bli annat än oslagbart.

Historia

 

Gardenart var tidigt ute med att erbjuda professionella tradingtjänster i Kina till utländska köpare av bland annat trädgårdsmöbler, utan de kostnader och den fördröjning det innebär att gå via ett kontor i Hong Kong. På så sätt har företaget fått en stark och långvarig relation till såväl fabrikerna i de nya tillväxtzonerna i Kina, som till importörerna utomlands. För snart tio år sedan bestämde man sig för att ta nästa steg. Tradingverksamheten förvandlades till ett eget företag, som idag omfattar en stor mängd olika artiklar, medan trädgårdsmöblerna omstrukturerades till ett separat bolag med egen produktutveckling, design och fabrik.

Att ha full kontroll från inköp av råvaror till leverans av färdig produkt är nyckeln till att kunna garantera kvalitet. Där kinesisk kvalité inte räcker till har vi många leverantörer av produkter, från insatsvaror i produktionen till härliga textilier för dynor och kuddar, i såväl Europa som övriga Asien.

Tillverkning i egen regi är Gardenarts styrka och den största anledningen till vår framgång och orsaken till att vi kan konkurrera med många europeiska, välkända märken. Våra priser är dessutom lägre och gör det därför möjligt för många fler att få tillgång till en ny och spännande design för sin utemiljö.

Sedan 2015 ingår Gardenart i den börsnoterade koncernen OneALL International Limited (ASX stock code 1AL)